Autor: Raamatupidaja.ee • 8. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastab Külli Tapupere

Kes ma olen?

Olenlõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudimajandusteaduskonna teeninduse ökonoomika ja organiseerimiseeriala. Raamatupidamise töö juurde tõi mind juhus,kus meie töökollektiivis oli vaja kiiresti leida asendajahaigestunud pearaamatupidajale. Olen tänulik ettevõttejuhile, kes julges lubada asuda pearaamatupidaja kohale inimesel, kelpolnud mingisugust kogemust. Tulemus on see, et olen jäänudraamatupidamise juurde tänaseni jamulle meeldib see töö. Ehitusettevõttes töötamisekogemust on kogunenudüle 10 aasta, erinevatel ajajärkudel on olnud suuremosakaal kas raamatupidamisel või finantsjuhtimisel.

Midatähendab minu jaoks raamatupidamine/raamatupidaja?

Arvan,et raamatupidamine on loogiline ja huvitav. Kui numbreid hoolegavaadata, siis "räägivad" need paljustki ningesile tulevad põnevad seosed. Koos muutustega majanduses onmuutunud ka raamatupidaja roll. Täna võiks öelda, etraamatupidaja ülesanne on mõista tehingu sisu ningkirjeldada seda raamatupidamise keeles. Aeg, kus raamatupidaja olipelgalt numbrite liitja ja lahutaja, on kindlalt minevik.

Millisedon need väärtused, mis annavad minu elule suuna?

Maarvan, et väärtusi loovad inimesed minu ümber -pereliikmed (kaasa arvatud taksikoer Ruudi!), sõbrad,tuttavad, töökaaslased... ehk inimesed, kellega saan omamõtteid jagada ning kelle poole saan pöörduda niiheas kui halvas. Püüan käituda ja tegutseda niimoodi,et minu ümber oleks just selliseid inimesi.

Sinule,hea konverentsil osaleja, tahan meele rahustuseks ja tasakaalusäilitamiseks meenutada Assisi Püha Franciscuse palvet, ehk leiate teiegi midagi endale kasulikku sellestmõttereast:

"Issand!Anna mulle jõudu leppida asjadega, mida ma muuta ei saa,julgust muuta asju, mis on minu võimuses ja mõistust,et alati nende vahel vahet teha".

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700