Tutvustades massööri ametit

Tallinlane Martin Jõe on
omamoodi huvitav isiksus, kes peab mitut ametit, hetkel näiteks
tuleb üks tema sissetulek ka siseviimistlusfirma tegevusest. Ent
juba aastast 1996 kuulub selle mehe ellu jätkuvalt massööri
amet, mis saadab teda vaikimisi tänini.

Just sellest ametist temaga rääkisimegi, kuna Martin Jõe mõtted ja nõuanded võivad olla kohati päris huvitavad nendele raamatupidajatele, kes otsivad endale sobivat massööri, kuid ei tea – keda ja kus salongis eelistada.

Tegelikult õppis Martin Jõe massööri ameti selgeks Tallinnas meditsiinikoolis ja kursustele sattus ta läbi soovi õppida juurde midagi uut ja huvitavat oma elus.

„Vahel kuuled midagi uut ja tuleb kohe tunne, et tahaks ka seda proovida. Nii oli ka massaazhikursustega,“ räägib ta.

1990.-ndate lõpus ei olnud massaazhikursusi just palju, samuti nappis massööre. Jõe lootis, et seda ametit pidades teenib ta sissetulekutele mõeldes parajat lisa – ning ei pidanud lootustes pettuma.

Samas mõne aja möödudes tundis ta, et töötada hommikust õhtuni massöörina on kuidagi rutiinse iseloomuga – ja et teha päevast päeva massaazhe pole siiski amet tema jaoks. Nii asutaski ta hoopis oma firma siseviimistluse alal ja massöörina töötab nüüd vaid püsiklientuuri eritellimuste peale.


„Praegusel ajal pakutakse väga erinevaid massaazhe – küll hiina, tai, küll mee- ja aroomimassaazhe, kuid minu meelest on õige massaazhi alus ikkagi klassikaline massaazh. Ja selle kvaliteet põhineb väga palju massööri oskusel tunnetada,“ räägib ta.

Tema meelest sobivad massööriks inimesed, kel on kaasa sündinud oskus tunnetada – millist massaazhi iga klient vajab, aga väga palju loeb ka oskus tunnetada inimese biovoolusid. Osad inimesed on Jõe sõnul lausa loodud selle ameti peale – kuigi nad võivad olla mitte massööri tööd otseselt õppinud, tuleb massaazh neil siiski alati imeliselt välja – sest nad oskavad lihtsalt igat klienti erilisena tunnetada.

„Mõned massöörid oskavad ära tunnetada, millised kohad on inimesel problemaatilised, ka see on hea märk, aga lisaksin – mis on väga oluline – et minnes massööri juurde tuleks kliendil endal olla palju julgem, et väljenduda, kuna on massaazhi tugevus kliendi jaoks kõige parajam.“


Osad massöörid võivad teha massaazhi liiga tugevalt – professionaalses salongis muidugi küsib massöör ise üle, milline massaazhitugevus kliendile enam sobib. Kui aga tõesti klient tunneb, et massaazhi tugevus on liiga suur – tuleks kindlasti mitte „hambad ristis“ kannatada, vaid massööri kiiresti teavitada. Või vastupidi – massaazh on liiga nõrk. Ka seda võib öelda.


Kuidas aga leida õiget massööri? Martin Jõe soovitab kuulata näiteks tutvusringkonnas ringi – kes keda soovitab, samas ei pruugi kahele erinevale inimesele sobida üks ja sama massöör. Seetõttu tuleks võibolla ka natuke katsetada ja püüda aru saada – kes ikkagi oskab kõige paremini kliendiga kontakti luua.

„Hea massöör teeb igale inimesele massaazhi just nii, nagu just sellele inimesele hetkel vaja on,“ lisab Jõe. „Nii ei ole, et see, mis sobib ühele, peab raudselt sobima kellelegi teisele.“


Jõe lisab sedagi, et kui peale esimest või teist või isegi neljandat massaazhikorda on inimesel vahel lihased pisut valusad – nagu oleks trennis käinud, siis see käib loomuliku osana vahel korraliku massaazhi juurde.

„Massaazh tegelikult ju ongi nagu oleks trenni teinud – verevarustus paraneb selle kaudu ja jääkained on organismis liikuma läinud.“

Hea massaazh parandab isegi lümfivarustust, kiirendades organismist mürkide välja viimist.


Martin Jõe ei pea ennast üldsegi mitte maailma parimaks massööriks, ehkki oma teenust oskab ta hinnata. „Mul on kujunenud oma klientuur, kuid massaazhi tegemine on mul lihtsalt üks kõrvaltöö – see ei ole peamine sissetulekuallikas ja see pole üldse ka minu eesmärk.“

Lisaks tööle kuuluvad Jõe ellu hobid, mis üldjoontes väga sportlikud, näiteks tennisemäng, ujumine, aga kultuurivaldkonnast ka teater.

Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad