Autor: Raamatupidaja.ee • 4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eSTAT – mugav töövahend raamatupidajale

Tänavu veebruarisandis Statistikaamet andmeesitajate käsutusse veebipõhisearuannete esitamise kanali eSTAT. 07.-14. septembrini uurisStatistikaamet koostöös portaaliga raamatupidaja.ee eSTATituntust. Veebipõhise küsitluse eesmärk oli väljaselgitada, kas eSTATi teatakse, kas kasutajad ja huvilised vajavadeSTATi kohta lisainformatsiooni ning samuti soovis Statistikaametsaada ettepanekuid ja soovitusi kanali arenduseks. Küsimustikkoosnes viiest küsimusest.

Üle 60% vastanutestolid raamatupidajad või pearaamatupidajad, 20% juhtkond jaerinevad spetsialistid/ametnikud, 20% ei soovinud ametitavalikustada.

Valdavalt vastasidküsimustikule need, kes olid eSTATiga kokku puutunud — 94%vastanutest teadis, mis on eSTAT ja neist 77% oli seda ka kasutanud.eSTATi kasutanutest ligi 94% tõdes, et nad eelistavadveebipõhist andmeedastust paberaruannetele. Vastustest selgus,et eSTATi kasutatakse eelkõige mugavuse pärast. Samutitoodi põhjuseks aja ja kulude kokkuhoid ning hea ülevaadeesitatavatest aruannetest.

Põhjusena, mikseSTATi ei kasutata, toodi harjumus esitada paberaruandeid, tehnilisedraskused (vajadus uue süsteemiga harjuda; eSTATi kasutajaõigusteloomine jms) ning et kõiki aruandeid ei saa veel eSTATi kauduesitada. Siinkohal saab hea uudisena märkida, et 2007. aastal onpraeguse 21 aruande asemel võimalik juba 75 aruannetveebipõhiselt esitada.

Alla poole vastanutestsoovis eSTATi kohta lisainfot infotunni ja/või artiklitena.

Uuringu tulemusel saimekinnitust, et veebipõhine aruannete esitamine on kasutajatehinnangul mugav ja aega säästev.

Statistikaamet tänabkõiki küsitlusest osavõtjaid tagasiside eest!

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700