26. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrdsed võimalused tööturul

Avanes struktuurifondide projektikonkurss "Võrdsed võimalused tööturul" (meede 1.3.), mille taotlusvoor on avatud kuni 18. mai 2006. Konkurssi viib läbi Tööturuamet.

Meetme otsesed eesmärgid on:

integreerida kiiremini ja ulatuslikumalt tööturule töötuid ning töötajaid, kes on saanud koondamisteate ja on seega reaalses ohus töötuks jääda;võimaldada riskirühmadele paremat ligipääsu tööturule;tõsta tööturuteenuste tulemuslikkust ja kvaliteeti.Eelnevalt on toetatud näiteks järgmisi projekte:Lääne-Harjumaa puudega inimeste tööalane ja sotsiaalne rehabilitatsioon. (Keila Sotsiaalkeskus)Töötute koolitamine kõnekeskuse operaatoriteks (klienditeenindajateks) läbi vastava väljaõppesüsteemi käivitamise. (BCS Koolitus AS)Kohtulikult karistatud isikute aktiviseerimine ja tööturule integreerimine. (Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus MTÜ)Naistelt naistele - edukamad aitavad nõrgemaid; lasterikaste ja pikaajaliste töötute naiste tagasiaitamine tööturule ning toetamine ettevõtlusega alustamisel. (MTÜ Käsitöökelder)

Toetust antakse projektidele kogukuludega vähemalt 300 000 krooni. Maksimaalne taotletav toetus on 10 000 000 krooni. Vähemalt 20% projekti abikõlblikest kogukuludest peab olema finantseeritud Eesti avaliku sektori poolt.

Toetust võib taotleda juriidiline isik (avalikust, mittetulundus- ja erasektorist), füüsilisest isikust ettevõtja, riigiasutus, kohaliku omavalitsuse asutus.

Eelkõige on oodatud projektid, mis on suunatud järgmistele sihtgruppidele:

noored 16–24aastased töötud;pikaajalised töötud, kes ei ole olnud hõivatud tööga või tööga võrdsustatud tegevusega vähemalt 12 kuud;55aastased kuni vanaduspensioni ealised töötud;vanglast vabanenud ja vabanevad isikud;töötud, kelle ebapiisav eesti keele oskus takistab nende integratsiooni tööturule.

Meetme raames toetatavad tegevused on:

töötute ja koondamisteate saanud töötajate täiendus- ja ümberõpe (sh ettevõtlusalane õpe);riskirühmade (sh kinnipeetavate) töövõime ja töövalmiduse tõstmine;ebapiisava eesti keele oskusega isikutele tööalaselt vajaliku keeleõppe võimaluste pakkumine toetamaks nende integratsiooni tööturule;tööhõivealane abi ning kaitstud või tugiisikuga töökohtade loomine ja muude üleminekutöö võimaluste loomine;abi andmine ettevõtlusega alustamiseks;naiste tööturule tuleku ja naasmise takistuste vähendamine;tööturule integreerimist toetavate teenuste osutamine;olemasolevate tööturuteenuste edasiarendamine ja kohandamine piirkondlike vajadustega ning uute tööturumeetmete väljatöötamine ja rakendamine;aktiivseid tööturumeetmeid ja tööturule integreerimist toetavaid teenuseid osutavate töötajate koolitus.

Lähema info konkursi ja konsultandi kaasamise kohta leiate www.projektid.ee/tooturg ning oma projektiidee sobivust rahastajale saate testida aadressil www.projektid.ee/idee.

Autor on Projektiekspert OÜ juhataja ning Tallinna Ülikooli projektijuhtimise lisaeriala aine Projektide rahastamine lektor. Projekte on ise koostanud alates 1997. aastast.

Projektiekspert OÜ on 2002.a. asutatud Eesti kapitalil põhinev firma, kelle põhiteenus on projektide koostamine toetuste taotlemiseks fondidelt. Lisaväärtusena pakume abi sildfinantseerimise leidmisel (näiteks nõutava omapanuse katmiseks).

Raamatupidaja.ee koostööpartnerina pakume Klubi liikmetele 10% soodustust projektitaotluste koostamisel.

Kas minu projektiidee saaks eurotoetust? Testi www.projektid.ee/idee.

Autor: Markus Alfred Kõiv

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700