Hanna Ildile pakub turundusjuhi töö rõõmu ja loomingut

Hanna Ild töötab eelmise
aasta algusest turundusjuhina hooldusteeninduse ja kinnisvaraga
tegelevas ettevõttes Krausberg OÜ. Samaaegselt on ta
jätkuvalt Eestimaale kauneid ballaade kinkinud/kinkiv laulja
Hannah. Nagu ta ise tõdeb – elus pole vaja lahus hoida
aktiivsust ja juhile omast ambitsioonikust õrnusest ja
loomingulisusest, sest kui ühendada need erinevad jooned ühes
isiksuses, annab see hoopis laiema võimaluse teha paremini
tööd, mida armastad.

Hindab haridust
Mõistev suhtumine asjadesse ja inimestesse on ühed olulisemad väärtused, mis teevad Hannast tänasel päeval sellise turundusjuhi, nagu ta on. Kolleegidelt on ta kuulnud positiivseid märkusi põhjalikkuse ja hoolikuse kohta ning tema kohta öeldakse, et kui ta midagi ette võtab, siis teeb seda suure armastuse ja hoolega.

Koolidest on Hanna lõpetanud Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja Tallinna Muusikakooli. 2004. aastal finisheerus ka õpingutega Tallinna Pedagoogikaülikooli reklaami ja meedia erialal. Noor turundusjuht hindab väga igat haridusmekat, kus on õppinud, ning samuti omavad tema jaoks olulist väärtust täiendkoolitused. Ehkki samas tõdeb ta, et koolitusi pakutakse tänapäeval palju ja inimesele endal tuleb osata välja valida sobivaim ja parim täiendharidusvõimalus.

Milliseid koolitusi eelistate?
„Osalen ise pigem sellistel, mille vajalikkuses 100% kindel olen. Olen täiendanud ennast Dale Carnegie kursustel, samuti Äripäeva korraldatud seminaridel. Viimati osalesin Äripäeva Turunduskonverentsil. Ka ettevõttesisesed koolitused on olnud ääretult vajalikud. Samuti loen erialast- ja juhtimisalast kirjandust, sest sealt saadud mõtted annavad võimaluse kogu informatsiooni rahulikult seedida ja analüüsida.“

Kas olete end ka raamatupidamise alal koolitanud?
„Otseselt mitte – nii palju kui ülikooli programm ette nägi, viimasel kursusel oli aine nimega “raamatupidamise alused” ning selle eksami sooritasin edukalt.“

Kui palju läheb teie turundusjuhi ametis vaja raamatupidamisalaseid teadmisi?
„Numbritega puutun oma töös kokku küll, kui koostan turundus- ja reklaami eelarveid, prognoose, kokkuvõtteid. Samuti projektide eelarvete koostamised. Kui raamatupidamisalane see tegevus on, ei oska öelda. Arvan, et omas valdkonnas olen selle koha pealt pädev, kuid samas keerukamate asjade puhul pöörduksin ikka kindlasti raamatupidaja poole. Siiani ei ole seda vajadust küll tekkinud.“

Kas raamatupidamine mängib teie meelest firma edukas käekäigus suurt rolli? Või mis on selle valdkonna peamine väärtus ettevõttele?
„Raamatupidamine omab ettevõttes üht olulisemat rolli, sest see on siiski pidev ülevaade ettevõtte käekäigust. Ning siin on väga oluline, et raamatupidaja oleks oma töös väga pädev, samas ka selline inimene, kes oskab head nõu anda, kõik valdkonnad detailselt ja täpselt liigitada ja lahti kirjutada. Krausbergis on raamatupidamises väga professionaalsed ja toredad inimesed, seega on meil väga hästi läinud.“

Töötab kaasinimeste jaoks

Hanna otsene ametinimetus on küll turundusjuht, kuid juhtub vahel sedagi, et täita tuleb teisigi tööülesandeid, mis tema ametikohaga konkreetselt ei seondugi. „Nii on juhtunud enamasti ikka minu enese soovist, sest turundusele on suhteliselt raske konkreetset piiri tõmmata – et kust nüüd minu valdkond lõppeb. Tegelen laiemalt asjadega, mis mul hästi õnnestuvad,“ räägib ta.

Ja Krausberg ei ole noorele turundusspetsialistile mitte lihtsalt koht, kus töötada. Hanna teeb enda sõnul kõik selle heaks, et ettevõttes kogu süsteem hästi toimiks ja ka edasi areneks. „Et inimesed saaksid olla rahul ja uhked selle üle, kus nad töötavad, et austus ja teineteisega arvestamine jääks ja jätkuks samamoodi, nagu ta siiani on olnud,“ on tema üks põhimõtteid. Samuti leiab ta, et firmasisestele probleemidele annab parima lahenduse see, kui toimib
inimeste omavaheline suhtlemine, ning siiani on ta aususe ja siirusega kõik probleemid suutnud ka lahendada.

„Teise inimese teadmatuses hoidmine, asjade ja probleemide vältimine ja edasilükkamine on ääretult ebameeldivad tegevused. Üldiselt püüan siiski asju näha positiivses valguses ning kui miski muret tekitab, katsun sellele kiirelt lahenduse leida.“

Kuidas üldse suudate ühendada endas kaks nii erinevat poolt - õrn ja loominguline laulja ning siis ühtäkki aktiivne ja ambitsioonikas juhtivtöötaja?

Püüan alati jääda kõiges, mida teen, iseendaks. Aktiivsele ja ambitsioonikale turundusjuhile annab väga palju juurde loomingulisus ja loovus. Samamoodi tuleb õrnale ja loomingulisele lauljale kasuks ambitsioonikus. Seega arvan, et neid kahte ei tuleks üldse teadlikult lahus hoida. Ma teen seda, mis mulle meeldib. Ma armastan muusikat, loomist ja laulmist. Samamoodi armastan enda tööd – sest ka töö tuleb enese jaoks huvitavaks teha. See, kuidas suhtud oma töösse, millise entusiasmiga uutele väljakutsetele vastu lähed, on kõige alus. Tööd ei tohiks teha ainult mõttega, et elatud saaks. Elada tuleks selleks, et töötada.“

Kas klaver pesitseb ka teie tööruumides? Või kui ei, siis miks pole seda muretsetud?
„Minu tööruumides ei ole klaverit, küll aga on klaver samas majas, kus töötan. Tegelikult ongi see klaver planeeritud lähiajal meie kontorisse paigutada. Kuna tegemist on restaureerimist vajava tõelise pärliga, läheb veel natuke aega, mil saan oma kaastöötajaid helidemaailmaga üllatada. Eks tegelikult on helilooming lisaks inspiratsioonile ikkagi natuke enese sisendamises kinni. Tööl on siiski mõtted mujal, tööd on palju ja mulle ei meeldi asju edasi lükata. Seega arvan, et tööruumides ei pruugi laulude loomisest suurt midagi välja tulla, kuid lihtsalt musitseerida ning ennast muusikaga laadida on kindlasti põhjus, miks klaveri olemasolu vajalik oleks.“

Kas selle suure tööinnu kõrval jääb teil siiski ka aega, et puhata? Mis paiku puhkusel eelistate?
„Kahjuks ei jää mul eriti aega puhkuse jaoks ning vahel tundub olukord üsna trööstitu - asju on üksteise otsa palju kuhjunud ning lisatunde oma päevadele juurde tekitada ei saa. Katsun oma puhkehetki ette planeerida ning nendest plaanidest kinni pidada. Mulle meeldib Eesti, eelistan meie ilusat kodumaad kõikvõimalikele eksootilistele paikadele. Näiteks meeldib mulle Saaremaal käia ning Pärnumaa männimetsad ja liivarannad omavad minu jaoks tervendavat mõju. Või lihtsalt kodus olla, koertega metsas jalutada või kasside toimetusi jälgida. Aga kui reisimisest rääkida, siis minu tõeline armastus on Cannes Lõuna-Prantsusmaal ning sinna olen valmis igal hetkel tagasi minema.“
Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad