Diana Ots hindab oma raamatupidamisfirma puhul suuremat vabadust

Rehkendamisteenused OÜ on üks vahva nimega firma, mis on oma tegutsemise eesmärgiks seadnud pakkuda üle Eesti nii FIE-dele, korteriühistutele, mittetulundusühingutele, aga ka väikesematele ja keskmise suurusega ettevõtetele usaldusväärset, kvaliteetset ja seaduslikku raamatupidamisteenust.

Firmat veavad omanikena Katrin Seman ja Diana Ots. Tänane intervjuu on Dianaga, kes tõdeb, et tegelikult üha suurema osa oma tööajast veedab ta koduse ametilaua taga. Antud amet omas firmas lihtsalt võimaldab seda mugavust ning võimaldab ka ise oma tööaega sättida – peaasi, et vaid „rehkendused!“ tähtaegadek valmis jõuab.

Küsiks alustusena, et kas teile endale tundub ka teie firma nimi kuidagi lahe ja silmapaistev omas valdkonnas?

„Kas just lahe ja silmapaistev, aga omapärane kindlasti. Vanasti ju oli koolis igasugune arvutamine rehkendamine ja arveametnikud ühed targad inimesed oma arvelaua taga, prillid ninal. Meil on küll töövahenditeks kaasaegne varustus ja prille mul ka pole, kuigi partneril on need täitsa olemas. Mis nimesse puutub, siis enamik raamatupidamisalaseid nimesid oli juba meie firma asutamise ajal ära võetud ning kuidagi tuli originaalsem olla. Rehkendusega seoses tuli hakata vaid sobivat nimelõppu otsima. Olgu öeldud seegi, et partneril on rehkendamine ennekõike suguvõsa viga!“

Kuidas üldse tekkis mõte teil oma firma asutada?
„Mõte oli meil juba mitu aega, tõuke selleks andis aga see, kui jäin beebiga koju. Kuna raamatupidamine on ala, kus ennast peab alati asjadega kursis hoidma ja endine töökoht oli pankrotti minemas, siis pidime midagi ette võtma. Kuna teadmised ja kogemused erinevas valdkonnas tegutsevate firmade raamatupidamisega olid olemas - partner pakkus juba siis teenust, kuigi töölisena - siis pealehakkamisest ka puudu ei jäänud ja nii saigi oma firma ära tehtud.“

Millises firmas te varem töötasite?
„Enne beebiga koju jäämist töötasin ehitusfirmas. Olen töötanud ka kosmeetikafirmas ning turisminduses. Kummaski firmas polnud tegu raamatupidamisega. Ühes oli tegu müügikoordineerimisega ja teises turundusega.“

Kuidas siis üldse raamatupidamise eriala valisite? Mis selle valiku põhjustas?
„Raamatupidamiseriala hakkasin õppima laste kõrvalt, et hoida mõtet selgena ja mitte manduda. Peamine põhjus raamatupidamise õppima minemisel oli see, et seda tööd saab teha ka kodus laste kõrvalt nii-nimetatud teenusepakkujana. Kohe õppima minnes oli mõte, et lõpetan kooli, töötan natuke ja kunagi teen ehk oma firma. Laste kõrvalt ikka maalt linna tööle ei sõida igapäev. Olen seda pidanud tegema, aga nüüd olen rahul, et see periood on möödas.“

Kas arvude- ja rehkendamiste maailm tundub teile huvitav? Või vahel väsite ka sellest?
„Loomulikult on arvude maailm huvitav. Töö peab ikka meeldima, sest muidu ei saa seda hästi teha. Kui aga hästi ei tee, siis kaob mõte tööd teha, kuna kliente võib veel olla, aga kvaliteet ei oleks enam tasemel. Klient tahab ikkagi kvaliteetset teenust ja hingega asja kallal olemist. Väsimusest rääkides ... eks me kõik väsime ja tüdime vahest... See pole lihtsalt võimalik, et sa ei väsi. Kuna laps on ikka veel väike, siis praegu teen tööd kodus ja pean tõdema, et kodustes tingimustes töötamine on vaheldusrikkam. Mõttetööle vaheldusena teen mõne kodusema asja ära või käin lapsega õues jalutamas ning tagasi tulles istun laua äärde taas mõtlema. Olen palju enam oma aja peremees - peaasi, et töö on tähtaegadeks tehtud. Tähtajad on raamatupidajatele ju äärmiselt olulised.“

Milline oleks teie soov seoses tööga oma tulevikult?
„Oma koha leidmist turul, peatset laienemist, arukaid noori kolleege, kellele pakkuda võimalust praktikaks ja edasise töötamise jaoks. Sooviks ka ausaid kliente - kes ei susserdaks ise midagi kokku, vaid valiks korraliku teenuse ja raamatupidaja juba varakult. Samuti soovin rohkesti pealehakkamist, ehk tulevikus ka tegevuse laiendamist raamatupidamisega seotud aladega nt personali-, juriidika - ja IT-vallas, et pakkuda täis teenust.“

Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad