2. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mitteresidendile makstud intressid tuleb deklareerida

Mitteresidentidele makstud intressid tuleb maksuametile deklareerida hiljemalt 10. aprillil.

Rahandusministri määrusega on mitteresidendile makstud intressi deklaratsioonile kehtestatud vorm INF 12. Intressideklaratsiooni peavad esitama Eesti residendist juriidilised isikud, Eestis püsivat tegevuskohta omavad mitteresidendid, Eesti riigi või kohaliku omavalitsusüksuse asutused ning füüsilisest isikust ettevõtjad.

Intressideklaratsiooni kohustus on eelnimetatud isikutel juhul, kui nad on perioodil 1. juulist 2005 kuni 31. detsembrini 2005 maksnud intressi Euroopa Liidu teises liikmesriigis, Guernsey, Jersey või Mani saarel, Arubal, Hollandi Antillidel, Briti Neitsisaarte asumaal või Montserrat\' asumaal elavatele füüsilistele isikutele.

Intressideklaratsioon esitatakse ka juhul, kui intressi on makstud eelloetletud riikides või territooriumitel elava füüsilise isiku kasuks teises liikmesriigis või sellisel territooriumil asutatud juriidilise isiku staatuseta isikuteühendusele või varakogumile.

Intressideklaratsioon esitatakse kord aastas, väljamakseaastale järgneva aasta 10. aprilliks. Seega on 2005. aastal tehtud intressi väljamaksete deklareerimise tähtaeg 10. aprill 2006. Intressideklaratsiooni on võimalik esitada paberkandjal ja elektroonselt (alates 10 reast kohustuslik).

Paberkandjal esitamiseks kasutatakse maksu- ja tolliameti kodulehelt väljaprinditud vormi INF 12. Kui deklaratsiooni esitajal puudub võimalus deklaratsiooni väljaprintimiseks, võib sellel eesmärgil pöörduda maksu- ja tolliameti piirkondliku keskuse poole.

Vaata ka

www.emta.ee

E-maksuametis vormi esitamise võimalikuks saamisest teavitab maksu- ja tolliamet eraldi teatena oma veebilehel.

Autor: Mairi Laane

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700