Euroopa Komisjoni ja Eesti esindajad hindavad infrastruktuuriprojekte

8. ja 9. märtsil arutavad Euroopa Liidu ametnikud ning Eestis Ühtekuuluvusfondi toetuse kasutamisega seotud asutuste, ettevõtete ja kohalike omavalitsuste esindajad keskkonna- ja transpordiprojektide rakendamist. Plaanis on külastada Tallinn -Tartu maanteel Ühtekuuluvusfondi toetuse abil rekonstrueeritavaid teelõike, kohtuda Tartu linnavalitsusega ja tutvuda Tartu vee- ja reoveevõrgustiku laiendamise ning rekonstrueerimise töödega. Kahel järjestikusel päeval kogunev Ühtekuuluvusfondi seirekomisjon annab hinnangu käimasolevate keskkonna- ja transpordivaldkonna projektide rakendamisele. Arutelu käigus saadakse põhjalik ülevaade iga projekti arengust ja probleemidest. Esimesel Tallinnas toimuval koosolekupäeval hinnatakse keskkonnaprojektide kulgu. Teisel päeval jätkub arutelu Tartus transpordisektori koosolekuga. Ühtekuuluvusfond toetab praegu 8 tee-ehituse või muud transpordiprojekti ning 15 keskkonnaprojekti. Lisaks käimasolevate projektide analüüsile sõidetakse 8. märtsil mööda Tallinn -Tartu maanteed, tutvudes Ühtekuuluvusfondi projekti raames peatselt rekonstrueeritavate Vaida-Aruvalla ja Puurmani teelõikudega kilomeetritel 20,00 - 26,85 ja 147,69 - 149,4. 9. märtsi pärastlõunal külastatakse Tartu linnavalitsust linna ja piirkonna arengutest laiema ülevaate saamiseks, järgneb Tartu vee- ja reoveevõrgustiku laiendamise ja rekonstrueerimise projekti töödega tutvumine kohapeal. Tallinn – Tartu – Võru - Luhamaa maantee Vaida- Aruvalla lõigu ja Puurmani liiklussõlme rekonstrueerimisse suunatakse Ühtekuuluvusfondi vahenditest 356 miljonit krooni. Projekti eesmärgiks on parandada liiklusolusid ja turvalisust Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel. Töödega planeeritakse alustada kevadel 2007 ning lõpetada suvel 2008.Tartu vee- ja reovee võrgustiku laiendamise ja rekonstrueerimise projekti raames investeeritakse linna veemajandusse üle 306 miljoni krooni. Projekti eesmärgiks on viia reovee kogumine ja puhastamine ning joogivee kvaliteet Tartus vastavusse Euroopa Liidu nõuetega. Töödega alustati eelmise aasta veebruaris, projekt plaanitakse lõpetada 2006. aasta detsembriks. Aastatel 2004-2006 saab Eesti Ühtekuuluvusfondist ligikaudu 4,8 miljardit krooni. Fondi rahale lisandub siseriiklik panus, mis ulatub üle miljardi krooni. Ühtekuuluvusfond taotleb eelkõige erinevate regioonide arengutasemete ühtlustamist ja mahajäämuse vähendamist, aidates kaasa Euroopa Liidu majanduse ja sotsiaalse ühtekuuluvuse tugevdamisele. Ühtekuuluvusfond toetab suuremahulisi investeeringuid transpordi- ja keskkonnaprojektidesse eesmärgiga viia keskkonnainfrastruktuur vastavusse Euroopa Liidu nõuetega ning parandada liikmesriikidevahelisi ühendusteid. Fondist finantseeritakse esmajärjekorras joogiveevarustuse, reovee, jäätmekäitluse ja õhusaaste ning tee-ehituse, sadamate, lennujaamade ja raudtee moderniseerimisega seonduvaid projekte. Eestis on Ühtekuuluvusfondist toetatud nii ehitus- kui ka tehnilise abi projekte kokku 34. Lisainfo Ühtekuuluvusfondi ja rahastatavate projektide kohta on saadaval:www.struktuurifondid.ee/yhtekuuluvusfond

Osale arutelus

  • Anniki Lamp

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad