17. august 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raskeveokimaksu tasumiseks vajalikke andmeid saab deklareerida digitaalallkirja kasutades

Sellest aastast kehtima hakanud raskeveokimaksu arvutamiseks vajaminevaid autorongi andmeid saab Autoregistrikeskusele teatada elektronposti teel digitaalallkirja kasutades.

Käesoleval aastal kehtima hakanud raskeveokimaksu tasumise esimene kuupäev on 15.04.2004. Maksu suurust arvutatakse liiklusregistris olevate tehniliste andmete järgi, seetottu on oluline, et koik vajalikud andmed oleksid esitatud ARK-le ning need oleksid oiged. Kui soiduki registreerimistunnistusel on andmed puudulikud, siis on voimalik ja vajalik neid parandada. Ebakorrektsete andmetega registreerimistunnistusi saab vahetada kuni 31.03.2004 ümber riigiloivuvabalt.

Raskeveokimaksu peavad tasuma koik liiklusregistrisse kantud veoste vedamiseks ettenähtud raskeveokite omanikud. Raskeveokiks loetakse seaduse kohaselt 12-tonnise voi suurema registri- voi täismassiga veoauto ning veoautost ja ühest voi mitmest haagisest koostatud 12-tonnise voi suurema registri- voi täismassiga autorongi. Maksustamise aluseks on liiklusregistrisse kantud raskeveoki registrimass ja telgede arv. Soodsam

maks on ohkvedrustusega raskeveokitele, kui vastav märge on kantud soiduki registreerimistunnistusele.

Autorongi koosseisus kasutatava haagise telgede arvu ja registrimassi teatamiseks on lisaks ARK büroos selle toimingu teostamisele voimalik nüüd teatada raskeveoki ja autorongi andmed ka digitaalselt allkirjastud avaldusega. Kuna autorongi koosseisus kasutatava haagise andmete teatamine ei ole riigiloivuga maksustatav registritoiming, siis ei pea selle sooritamiseks minema ARK büroose, vaid piisab interneti teel teatamisest.

Digitaalselt esitatava avalduse vorm koos selgitavate kommentaaridega on avaldatud ARK kodulehel aadressil www.ark.ee rubriigis Blanketid. Täidetud ja digitaalselt allkirjastatud avaldus tuleb saata e-postiga aadressile [email protected]. Avalduse alusel toimingu teostamisest voi sellest keeldumise pohjustest teatatakse avaldajale samale e-posti aadressile, millelt avaldus on saadetud.

Autor: ID.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700