XI Klienditugi ja selle maksumus

Pärast pikka ja põhjalikku kaalumist olete soetanud endale uue
raamatupidamisprogrammi. Arve ja tootekarp on käes, raha makstud ning otsustate
alustada programmi paigaldamisega. Valite müüja telefoninumbri ning teatate
rõõmsalt, et soovite nüüd tarkvaraga tööd alustada ja vajate nõustamist, mille
peale Teilt küsitakse, aga kas Teil teeninduslepingu/telefonitoe eest on
makstud. Püüdes üllatust varjata, teatate veelkord, aga ma maksin Teile just
XXXX.XX summa. See oli programmi eest, teenindamise eest tuleb eraldi maksta…
Väljamõeldis? Mitte päris. Väga suur tõenäosus on, et vähemalt esimesel
programmi kasutamise aastal võite Te tootele kliendituge ühel või teisel moel
vajada.

Seetõttu on hea teada, millele klienditoe võimaluste ja hinna uurimisel tähelepanu pöörata. Päris hea võrdlusmomendi enda jaoks saate, kui kõrvutate programmi hinna ja ühe tunni teenindamise hinna, või programmi hinna ja aastase telefonitoe hinna.

Teenindusaeg ehk mis päevadel ja mis kellaaegadel on võimalik oma teenindussooviga pöörduda. Eestis on enamlevinud tööpäeviti 9.00-17.00 mudel, kuid alati tasub täpne aeg üle küsida. Osad firma pakuvad ka 7*12 ja 7*24 mudelit. Teeninduskanalid ehk mismoodi ma oma küsimustele vastuse saan. Erinevad firmad pakuvad erinevaid teeninduskanaleid. Toon ära valikulise loetelu: telefon, e-mail, faks, korduma kippuvate küsimuste andmebaas ja juhendmaterjalid kodulehel, õppefilmid kodulehel, õppedemod oma arvutisse laadimiseks, jutuaken kodulehel, üle interneti kliendi arvutis hoolduse teostamine, avalikud klassikoolitused, kohaleminek kliendi juurde jne. Reageerimisaeg ehk kui kiiresti ma saan oma küsimusele vastuse. Iseteeninduskanalites ilmselt kohe, kui küsimusele vastus leidub. Telefoni, e-maili ja kohaletuleku reageerimisajad on mõnikord kirja pandud nn. teeninduslepingutes. Oluline on, et oleks vähemalt üks kanal, kus Teil on oma küsimusele võimalus vastus saada vähemalt 1 tunni sees, ideaaljuhul kohe. Reageerimislimiit ehk kui palju ma küsida tohin? Osad firmad on kehtestanud piirangu, et klient ei tohi küsida ilma täiendava tasuta rohkem kui X korda kuus või mitte kauem kui X minutit. Kontaktisikud ehk mitu erinevat inimest tohib pöörduda. Teeninduslepingutes võib olla lisatasu iga täiendava kontaktisiku eest. Telefoniteenindus ehk mis maksab. Telefoniteeninduse enamlevinud hinnapõhimõtted: tasuta, kuutasu, aastatasu, 1 korra tasu, minutitasu (10-25 krooni minut). Kohaletulek ehk mis maksab. Kohaletuleku arvestuse põhimõtted: ühe korra hind, tunnihind, kombinatsioon väljakutse hind+tunnihind+kilomeetritasu ( 2-5 kr/km) + väljaspool tööaega eritariif. Teenindusleping ehk mis maksab. Teeninduslepingute tasu põhimõtted: protsent programmi hinnast aastas, fikseeritud kuutasu, kombineeritud kuutasu, mis sõltub eelnevates punktides toodud parameetritest. Teeninduslepingu omamine annab tavaliselt soodustust teiste tasuliste teenuste hindadest- näiteks kliendi juurde kohaleminekutest.

Vaata veel:

Eelmine peatükk

Järgmine peatükk

Osale arutelus

  • Janika Leoste

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad