Autor: Karmen Johanson • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Envoice väärtustab heade raamatupidajate tööd

Tehnoloogia areng aitab efektiivsemaks muuta raamatupidajate igapäevast tööd, vähendades aega, mis kulub andmete sisestamisele ja korduvtegevustele. Uutele lahendustele üleminek võimaldab ettevõttel töötada kiiremini ja tõhusamalt ning raamatupidaja saab keskenduda oma kutsekvalifikatsioonile. Olenemata tehnoloogilistest arengutest peab Eesti Raamatupidajate Kogu nõukoja liige ja CH Konsultatsioonide juhataja Christer Haimi valdkonna üheks suurimaks probleemiks just heade raamatupidajate puudust.
Envoice'i uuendused aitavad tööd efektiivistada

Raamatupidaja ei pea muretsema töö kaotuse pärast, sest tänu Envoice'i poolt pakutavatele uuendustele saab raamatupidaja teha oma tööd efektiivsemalt kui varem. Raamatupidaja ei pea muretsema töö kaotuse pärast, sest tänu Envoice'i poolt turule toodud kuludokumentide kokku koondamist, digiteerimist ning menetluse lahendust pakkuvatele uuendustele saab raamatupidaja teha oma tööd efektiivsemalt kui varem.

Headest raamatupidajates on pigem puudus, mistõttu koolitab CH Konsultatsioonid ka ise raamatupidajaid välja, kuna vähemalt sama olulised kui professionaalsed oskused on ka raamatupidajale sobivad isikuomadused.

Raamatupidaja on ettevõtte koostööpartner

Raamatupidamisbüroost raamatupidamise teenuse ostmisel soovitakse tavaliselt ühte teenust, aga kes küsib, saab palju rohkem. Kui klient saab büroost nn täispaketi, mõjub see positiivselt nii teenuse kvaliteedile kui ka väärtusele, mis on võimalik oma klientidele anda. Ettevõtete juhid arutavad suuremate tehingute puhul kõik raamatupidajatega läbi, et saada nõustamist spetsialisti tasemel. Hoides oma arvepidamine korras, saab keskenduda ka muudele küsimustele ja mõelda ka laienemise peale. Envoice koos raamatupidamisbüroodega toetab ettevõtteid ja aitab neil maksimaalselt areneda.

Uuendused ettevõtetes

Iga uuendus vajab harjumist ja raamatupidamisbüroo üleöö täielikul üleminekul nt Envoice'le takistab just klientide harjumuste muutmine. Kuigi Envoice'i kasutamine on lihtne ja loogiline, on vaja ikkagi harjuda ümber vanadest harjumustest ja see võtab mõnel kliendil aega, isegi kui ta mõistab efektiivsuse vahet. Uute lahenduste kasutusele võtmisel saab väga palju eeltööd ära teha just raamatupidamisbüroo, pakkudes oma klientidele mitte ainult raamatupidamisteenust, vaid ka strateegilist nõu. Kahjuks jätkub ettevõtjatel endal sageli tähelepanu eelkõige oma põhitegevusele ning raamatupidamine on teisejärguline “kohustus”, mistõttu sellega kaasnevad tarbimisharjumuste muutumised võtavad aega. “Raamatupidamisbüroo peab omama initsiatiivi asi ise lõpuni viia, siis tajub võitu ka tema klient,” ütles Haimi.

Kõik dokumendid ühes kohas

Dokumentide säilitamiseks ühtset süsteemi kasutades on raamatupidamine korras ja kõik arved ja tšekid mugavalt kättesaadavad. Info liigub paremini ja riskid on madalamad. Paberivaba asjaajamise juures on oluline ära märkida ka Envoice'i mobiilirakendus ja kulu- ning lähetus aruannete koostamise võimalus, samuti müügiarvete koostamise lahendus. Kuludokumente saab Envoice'i edastada kas e-arvena, pdf-ina üles laadides või edastades e-mailiga, tšekkide edastamiseks ja kuluaruannete koostamiseks kasutatakse enim mobiiliäppi. „Kõik need funktsioonid eraldiseisvana tunduvad väikesed asjad, kuid koos moodustavad olulise kasuteguri nii raamatupidajale kui ettevõttele,“ ütles Haimi.

Digiteeritud dokumentidel on topeltkontroll, lisaks saab ka raamatupidaja ise digiteeritud dokumendid üle vaadata ja kinnitada arvetele automaatselt konteeringud. Näiteks ühes kuus tuleb sisse 7000 ostudokumenti. Automaatselt konteerides neist 50%, tekib väga oluline ajavõit, mida saab raamatupidaja investeerida rohkemate klientide teenindamiseks ja/või olemasolevate kliente abistamiseks.

Envoice'i saab tasuta proovida! Vaata lähemalt SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700