(Sisuturundus) Kümnete tuhandete eestlaste palk tuleb pilvest

Kümnete tuhandete eestlaste palk tuleb pilvest
Merit Tarkvara ASi juhataja Andres Kert

Merit Tarkvara on oma palgaprogrammiga Merit Palk juba 20 aastat turul olnud, kuid alates sellest kevadest on programm pilves ning arvestab palka enam kui 10 000 firma töötajale.

“10 000 firmat arvestab meie programmiga palka 78 000-le Eesti töötajale ning praegu toimub üleminek uuele pilvetehnoloogiale. Osa neist töötajast saab juba pilve kaudu palka, kuid peatselt saavad kõik,” lausus Merit Tarkvara ASi juhataja Andres Kert, kes asutas firma 1991. aastal koos abikaasaga. Ettevõtte omanikud on mõlemad programmeerija taustaga.

 “Tarkvarad üldiselt liiguvadki pilve, kuna pilvetehnoloogia annab nii palju eeliseid ja põhiline neist on mobiilsus,” lausus Kert. Kõige lihtsam on seda võrrelda internetipangaga, mis toimib pilvetarkvaras ja kuhu saab sisse logida igal pool, kus on internet – ükskõik, kas oled Kreekas puhkusel või metsas oma suvemajas.

Teine pilvetehnoloogia eelis on turvalisus. Näiteks kui küberrünnaku käigus krüpteeritakse arvutis olevad failid ära ning puuduvad ka varukoopiad, siis on need andmed kadunud. “Internetipanga puhul me ei mõtle, et kas meie raha jääb alles – üldiselt me usume, et jääb. Meie tarkvara töötab platvormil Microsoft Azure ja andmed on seal kaitstud, kuna pilvetarkvaras toimub automaatne varukoopiate tegemine,” kinnitas Kert.

Teine turvalisusega seotud küsimus on see, et kes veel minu andmeid näeb? “Vastus on, et need andmed on sama turvaliselt kaitstud kui meie andmed internetipangas. Ei maksuamet ega naabrimees ei näe neid ja Merit Tarkvara ka ei vaata neid,” lausus ta.

Maksumäärad on programmis sees

Juba Windowsi aegadest oli Merit Tarkvara palgaprogrammi omapära ja konkurentsieelis see, et kõik maksumäärad ja kogu maksuarvestuse loogika on programmis sees ning kasutaja ei pea seadusemuudatuste pärast muretsema. Paar aastat tagasi muutus aasta keskel üks maksumääradest, ning mõned kliendid kurtsid, et programm on arvestanud maksud valesti. “Tegelikult polnud nad lihtsalt muudatusest kuulnud. Kogu tarkus ja maksumäärad on programmis sees ning kasutajad, kes on harjunud, usaldavad seda juba täielikult. Sama ideoloogiat jätkame uues tehnoloogias ehk pilves,” lubas Kert.

Meriti palgaprogrammi kasutamine on kuni kahe töötajaga firmale tasuta, sinna hulka kuulub ka klienditugi ning kõik versiooniuuendused. Kuni viie töötajaga ettevõte maksab programmi kasutamise eest aastas 59 eurot. Kümne töötajaga firma tasu on 10 eurot kuus ja 99 eurot aastas.

Merit Tarkvara teine populaarne toode on raamatupidamisprogramm Merit Aktiva, millel on kokku 30 000 kasutajat ja kes teevad arvestust 48 000-le firmale. Merit Aktiva kasutajatest on 20 000 Eestis, 6000 Soomes ja 4000 Poolas. Kõikides riikides on programmi ideoloogia ühesugune ning kõik maksumuudatused toimuvad automaatselt. Eriti meeldib Merit Palga ja Merit Aktiva kasutajatele see, et ühe litsentsiga saab arvestust teha piiramatule arvule firmadele.

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad