9. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus naeratus kõigest ühe päevaga?

Lumen Hambakliiniku arst ja juhataja Merike Immato
Ajal, mil maailm on pidevas muutumises ja tehnoloogia areneb ülehelikiirusel, on loomulik, et ka hambaraviga seonduva osas puhuvad uued tuuled. Inimeste elutempo muutub üha kiiremaks - kellelgi ei ole enam aega käia mitu korda hambaarsti vastuvõtul, läbida ebameeldivaid jäljendite võtmise protseduure ja siis veel nädalaid oodata, et hambad laboris valmiks. Tänapäevasest digitehnoloogiast, mille abil on võimalik uued hambad suhu saada vaid mõne tunniga, räägib Viimsis asuva Lumen Hambakliiniku arst ja juhataja Merike Immato.

Hoolin endast – kuni 30 minutit põhjalik konsultatsioon ja panoraamröntgenpildi tegemine.

Kivist vabaks – hambakivi eemaldamine kogu suust

Hammaste SPA – pigmendi eemaldamine, hamba pindade ja igemetaskute töötlus soodapritsiga.

Hammaste SPA Plus – hambakivi ja pigmendi eemaldamine, hamba pindade ja igemetaskute töötlus soodapritsiga.

Särav naeratus – hammaste valgendamine.

Hammaste SPA Super - hambakivi ja pigmendi eemaldamine, hamba pindade ja igemetaskute töötlus soodapritsiga, hammaste valgendamine.

Unustada ei tasu muidugi ka implantaate, mis on siiani puuduvate hammaste asendamisel populaarsed, kuid siingi on kasutusel tänapäevane digitehnoloogia ehk Cerec Cad Cam tehnoloogia, mille abil saab asetatud implantaadile koheselt ajutise krooni kujundada ja sellele kiiresti peale asetada – tegemist on tähelepanuväärse uuendusega, sest tavaliselt on implantaadi asetamise ja krooni valmistamise vahel umbes kolm kuud, mis teeb olukorra eriti keeruliseks just esihammaste puhul.

Valutu ja stressivaba hambaravi

Lumen Hambaravikliinik on just üks selline kliinik, kus tööd tehakse südamega ja arstidel on ka endal tõsine huvi tänapäevaste tehnoloogiate vastu. Juba kliinikusse sisenedes ei saab patsient aru, et tegemist on tõesti hubase kohaga, kus patsient alati oodatud on ja kus võib kindel olla, et ükski probleem lahenduseta ei jää. Kliinikus on 2013. aastast kasutusel hambatäidiste, -kroonide ja -sildade modelleerimisel moodne CAD-/CAM-tehnoloogia (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing), mis kiirendab tunduvalt kogu hambaravi protsessi. Patsiendi hammastest tehakse digikaameraga pildid, mis näitavad täpselt hammaste ja lõualuu olukorda ja seda, kuidas ravi või proteesimist teostada. Selline tehnoloogia võimaldabki uue hamba või isegi naeratuse saada kõigest ühe päevaga.

Lumen hambakliinik

Arstitoolis kahel korral päevas

CAD-/CAM-tehnoloogia koosneb patsiendi jaoks kahest osast – esimesel korral valmistab arst hamba taastamiseks ette ja ehitab vajadusel hambaköndi, siis skannitakse suusisese kaamera abil patsiendi hammaskond ning skannimise põhjal ehitab tarkvara virtuaalse 3D-mudeli. Mudeli alusel konstrueerib tarkvara taastatava või parandatava hamba jaoks krooni, laminaadi või keraamilise täidise. Järgmisena toimub freesimine, viimistlemine ja krooni värvimine ning kui vajalik restauratsioon on valmis, asetatakse see patsiendi suus õigele kohale ja patsient võibki oma uue ja terve hambaga lahkuda. Siinkohal olgu mainitud, et samal päeval on võimalik korda teha ka mitu hammast.

Digitaalne tehnoloogia võimaldab uue hamba või isegi naeratuse saada kõigest ühe päevaga.

Eeliseks kiirus ja täpsus

Lisaks sellele, et digitaalne tehnoloogia on väga kiire, on see ka märkimisväärselt täpsem vanemate meetoditega võrreldes. Digitehnoloogia võimaldab valmistada äärmiselt täpse krooni, täidise või laminaadi, kusjuures näiteks tuimestavaid süste on patsiendile vaja teha vähem ja puudub ka vajadus ebameeldivate ajutiste kroonide järele. Ravitulemus püsib tänu täiskeraamilistele täidistele ja kroonidele kaua ning näeb välja ilus ja loomulik. Ka oht, et hammas uuesti lagunema hakkaks, on keraamilise materjaliga taastatud hammaste puhul minimaalne.

Kuna Lumen Hambakliinik asub Viimsi SPA majas, ühendavad tihti ka välismaalased lõõgastava spaapuhkuse ja hambaravi. 73-aastasel Karlil Helsingist on Lumen Hambakliiniku teenuste kohta öelda ainult head:

„Mulle tehti Soomes kallis ravi, mille lõpptulemus ei olnud ootuspärane ja vajadus uueks operatsiooniks püsis. Tutvusin esmakordselt Lumen Hambakliiniku tegevusega, kui käisin spaas. Mind üllatas, milline tänapäevane tehnika neil on ja kui kiiresti nad lubavad probleemi lahendada. Lõpptulemus oli just selline, nagu soovisin. Ühel korral vahetati lausa kuus hambakrooni sama päeva jooksul – läksin sinna hommikul ja õhtupoolikul sain koju ning probleemid olid lahendatud. Ravi maksis vaid neljandiku Soome hindadest, kuid lõpptulemus oli tippkvaliteediga.“

Sinu kaunis naeratus muudab maailma

 Lumen Hambakliinik tegutseb juba aastast 1993, kliiniku eestvedaja ja asutaja on dr Merike Immato. „Lumen“ tähendab ladina keeles valgust – kliinikus on alati hea olla, sest seal on hubane, mugav ja usalduslik keskkond, kus pakutakse kõrgkvaliteetset hambaravi-, proteesi- ja implantatsiooniteenust. Kliiniku suurimaks sooviks on alati olnud patsiendi elukvaliteedi tõstmine ning aastatepikkune kogemus on andnud julguse, õiguse ja kohustuse edasi areneda, et inimeste unistusi kaunist naeratusest edaspidigi ellu viia. 2015. ja 2016. aastal on Lumen Hambakliinik nimetatud ka Gasellettevõtteks, mis tunnustab hambakliiniku paindlikkust, julgust ja kiirust.

Rohkem infot leiad Lumen Hambakliiniku kodulehel ja telefonil 601 1812.

Ilusarja järgmises artiklis tutvustab Royal Grace Ilukliinik RF-liftingu teenust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700