15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Sinu majandustarkvara on nutitulevikuks valmis?

Millised tulevikulahendused on Eesti majandustarkvarades esindatud?
Foto: Pixabay
Iga tarkvara on omamoodi unikaalne ja sisaldab teistega võrreldes kas laiemaid võimalusi või on mugavam käsitleda. Raamatupidaja.ee tutvustab järgmiste nädalate jooksul levinumaid majandustarkvarasid, nende funktsionaalsust ja kasutajasõbralikkust. Seekord uurime, mis on erinevate tarkvarade kõige tugevamad küljed ning kuidas ollakse valmistunud nutitulevikuks. Tooted on reastatud tähestikulises järjekorras.

Accountstudio Accountstudio terviklik finantstarkvara sisaldab kõiki vajalikke funktsionaalsusi ning seal ei ole ühtegi lahendust, mille kohta saaks öelda, et see pole tänapäevane. Programm on pidevas arengus vastavalt sellele, millised on nõudmised. Näiteks saab praegu tarkvara kasutada nutiseadmetes (mobiiltelefon, tahvelarvuti) läbi VPN-i, ent üsna pea laieneb nutiseadmetele täielik funktsionaalsus.

Süsteem on kasutajasõbralik ja kergesti omandatav. Kõiki mooduleid nagu ladu ja arved, palk ja personal, kassa, XBLR aruandluses, e-poe moodul ning laenude ja põhivara lisamoodulid on võimalik kasutada ettevõtte vajadusest lähtuvalt eraldi. Programm on üles ehitatud nii targalt, et vigade tegemine on viidud miinimumini. Accountstudio võimaldab töötajate vahel jagada erinevaid töölõike nii ühe ettevõtte siseselt kui ka olukorras, kus osa tööst toimub klientfirmas ja osa raamatupidamisbüroos.

http://accountstudio.ee/

Books 8

Books 8 on Excellent Business Solutions Eesti AS poolt spetsiaalselt Eesti turu jaoks kohandatud tulevikukindel äritarkvara lahendus, mis pärineb HansaWorldi perekonnast. Books 8 annab kliendile kõik-ühes-süsteemi, mille kasutusvõimalused ja võimekus katavad nii väikefirma elementaarsed vajadused kui ka üsna suure ettevõtte rätsepaülikonna. Populaarseimate lahenduste hulgas on müügihaldus koos müügitoruga, hooldusteenindus, laohalduse, kinnisvarahaldus, palgaarvestus, tootmine ja mitmed teised vahendid ärianalüüsiks ning ettevõtte juhtimiseks. Books 8 toob kokku kuni 30 erinevat moodulit ja võimaldab hallata kõiki olulisi äriprotsesse ühest süsteemist. Mugavust lisab ka võimalus teha veebipäringuid otse andmebaasist.

Books 8 põhineb pilveteenusel ja seda on võimalik kasutada nii kontoris kui liikvel olles läbi nutiseadme. Programmi uuenemine toimub märkamatult taustal, kuid erinevalt paljudest SAAS-pakkujatest on meie klientidel võimalik kasutada pilvepõhist Booksi spetsiaalselt selleks loodud mugava ja kena kasutajaliidese ehk äpi abil, mis on olemas enamus operatsioonisüsteemide jaoks. See annab kasutajale olulised eelised võrreldes levinud internetilehitsejapõhise lahendusega. Tarkvaralahendused Books 8 ja Standard ERP on kasutatavad enamusel operatsioonisüsteemidel, sh Windows, Linux, Apple OS, Unix, Android ja iOS.

https://www.excellent.ee

Directo pakub laialdasi võimalusi kogu ettevõttele, sest funktsionaalsus hõlmab lisaks finantsarvestusele müüki, CRM-i ehk kliendihaldust, ostu- ja laojuhtimist, kassasüsteemi ja ressursside juhtimist. Directo on hea töövahend juhtidele, kes soovivad olla kursis firmas toimuvaga ja kellele ei piisa raamatupidamisaruannetest kord kuus. Directo baaspaketis on olemas kõik vajalikud moodulid (välja arvatud tootmine ja palk), mis võimaldavad kohe kasutada kogu funktsionaalsust või vastavalt vajadusele võtta järjest enam kasutusele uusi võimalusi ilma, et peaks selle eest täiendavat tasu maksma.

Directo

Directos on suur valik aruandeid, mis võimaldavad sisestatud andmeid erinevates vaadetes ja lõigetes vaadelda, mistõttu on selle kasutuselevõtul lihtne loobuda Exceli tabelitest. Tugevus on ka laiad liidestusvõimalused – Directol on sadu liidestusi e-poodide, tellimiskeskkondade, andmeaitade ja muude väliste rakendustega. Tarkvara arendatakse pidevalt, lähtudes muutuvatest trendidest ning klientide soovidest. Samuti on Directo olnud üks esimesi, mis tuleb välja uute lahendustega ning toetab uusi tehnoloogiaid, mille näiteks võib tuua e-arved ja kuludokumentide kinnitusring.

http://www.directo.ee/

Merit Aktiva

Merit Aktiva suurim eelis on kasutamise lihtsus koos paljude võimalustega ning kõige kaasaegsem pilvetehnoloogia, mis pakub täiesti unikaalseid võimalusi teha oma tööd kiiresti ja mugavalt. Raamatupidaja saab nüüd lihtsamad asjad – näiteks müügiarvete tegemise – ettevõtjale anda ning jätta endale keerukama, huvitavama ja kõrgemalt tasustatud töö.

Merit Aktiva on ainuke raamatupidamisprogramm, kus e-arvete saatmine ja vastuvõtmine on tasuta, s.t. meie maksame operaatoritele teie eest. Kõikidest pankadest saab importida väljavõtteid ning eksportida sinna maksekorraldusi. API vahendusel saab tarkvaraga liidestada kõikvõimalikke muid programme, olgu näiteks kassasüsteemid, veebipoed, kliendihaldused, analüüsitarkvarad jne. Uusi võimalusi tuleb juurde kogu aeg.

https://www.merit.ee/

NOOMi lahenduse suur pluss on majandustarkvara muutmine üheks tervikuks, et klient saaks teha kõiki toiminguid ühes programmis. Juhtida saab peaaegu tervet linna, alates tavalisest kauplusest kuni iseteenindushotellini välja. NOOM omab väga tugevat laohaldus-, finantsarvestus- ja palga moodulit. Tulevikuga seotud uuendused on programmis kiirelt kättesaadavad ning  arendustiim töötab pidevalt uute ja ajakohaste lahenduste loomisega, et täita klientide nõudmisi. Võrreldes teistega on NOOMi pluss ka paindlikkus - vastavalt klientide vajadustele tehakse ka erilahendusi. NOOM tagab klientidele võimaluse kasutada API-liidest ja e-arveid, samuti on olemas kõikvõimalikud liidestusvõimalused teiste tarkvarade ja veebipoodide platvormidega. Hetkel on lansseerimisel majandustarkvara NOOM 2, mis töötab Firebird 3.0 platvormil ja kiirendab tarkvaras päringuid ja üleüldist liikumist.

NOOM

Tulevik on kindlasti „asjade interneti“ pärusmaa. Hinnanguliselt peaks olema aastaks 2020 „asjade interneti“ seadmeid 50 miljardit. Meie tarkvara suudab juba praegu juhtida, hallata  ja ühildada väga palju erinevaid seadmeid, mis annab meile ka tulevikus edumaa.

http://www.astrobaltics.eu/ Majandustarkvara Profit on lihtsasti kasutatav, loogilise ülesehitusega ja laia funktsionaalsusega. Profiti kasutajad kiidavad selle muutmise ja kustutamise võimalusi: parandada saab tehtud arveid, kandeid, baasandmeid jne, kuid seda saab vajadusel ka kasutajaõigustega piirata. Samuti toovad kliendid välja Profitis kasutatava nn drill down funktsiooni, mille abil saab kiirelt liikuda ühest dokumendist teise.

Profit

Tarkvaraga saab kaasa tasuta aruandegeneraatori, mille abil saab ise kujundada erinevaid aruandeid ja arvevorme. Profiti arendamine ja kaasajastamine toimub igapäevaselt vastavalt kasutajate soovidele ja riigi nõuetele. Kõik versiooniuuendused on kõigile tasuta kättesaadavad, tänu millele on kasutajatel alati kaasaegne tarkvara. Täna pakub Profit erinevaid võimalusi: import ja eksport (MTA, pangad, elektrooniline dokumendivahetus EDI), aruannete ja arvevormide kujundamine. Küsimuste ja probleemide lahendamiseks on kiire ja professionaalne kasutajatugi.Lisaks karbitootele on võimalik tellida ettevõtte spetsiifikast tulenevaid erilahendusi ehk arendada sobiv tarkvara vastavalt kliendi soovidele ja liidestada see Profitiga.

http://intellisoft.ee/

RAPID tarkvara teeb kasutaja eest ära võimalikult suure osa tööst ning käsitöö on viidud miinimumini. Näiteks on võimalus pangaväljavõtte importimiseks ja laekumiste automaatne sidumine müügiarvetega - kasutaja ei pea panga väljavõttelt käsitsi laekumisi sisestama ja neid müügiarvetega siduma. Vajadusel saab muuta või siduda mõne teise müügiarvega ka tarkvara poolt automaatselt loodud rahadokumente ning ostuarve juurde saab salvestada originaaldokumente. Ostuarvet ja kaasnevaid dokumente on lihtne leida – sellega kaob vajadus paberdokumente kaustadest otsida ja kuludokumente paberil säilitada.

RAPID

Kui müügiarved koostatud ja ostuarved sisestatud, toimub käibedeklaratsiooni koostamine ning MTAle edastamine paari hiireklikiga. MTA aruandeid ning e-äriregistrile edastatavaid aastaaruandeid saab tarkvarast otse teise keskkonda saata. E-arvete võimalused vähendavad aga oluliselt raamatupidaja rutiinset andmesisestustööd.RAPIDi kasutamine toetab ettevõtte põhiprotsesse, raamatupidamine tekib selle kõrvalt lihtsalt ja loogiliselt. Kuna arendustöö toimub pidevalt koos kasutajatega, tagab see RAPIDi jätkusuutlikkuse ning valmiduse tulevikuks.

http://tttarkvara.ee/

SmartAccountsi tarkvarauuendusi teostatakse kasutajate tagasiside põhjal ning täiendused on alati kättesaadavad kõikidele kasutajatele.

SmartAccounts

Lisaks valmis eelmisel aastal tšekiäpp ehk rakendus tšekkide pildistamiseks. Seega on SmartAccounts ainuke raamatupidamistarkvara Eestis, millel on päris oma rakendus. Raamatupidaja ei pea ootama tšekkide sisestamisega kuu lõpuni, vaid saab pärast ostu sooritamist saata tšeki koheselt pildina raamatupidamisse. Algselt Androidi seadmetele loodud rakendus on saanud nii positiivset tagasisidet, et sama funktsionaalsust on plaanis hakata pakkuma ka teiste operatsioonisüsteemide kasutajatele. SmartAccountsi tarkvaras on võimalik koostada ka e-arveid ja neid edastada neid otse Omniva e-arvekeskusesse, teisalt on võimalik Omniva e-arvekeskusest või otse failidest ka arveid tarkvarasse importida.

https://www.smartaccounts.eu

TAAVI

TAAVI Majandustarkvara plussid on põhjalik funktsionaalsus ja väga hea kasutajatugi. Kuna tarkvara arendatakse Eestis, saab seda paindlikult ja operatiivselt täiendada vastavalt klientide soovidele ning vajadustele, kusjuures täienduste maksumus ja teostusaeg on kindlasti oluliselt väiksemad kui rahvusvaheliselt levitatavate majandustarkvarade puhul. TAAVI Majandustarkvara on alati vastavuses Eesti Vabariigis kehtiva seadusandlusega.

TAAVI Majandustarkvaras on erinevad liidesed, näiteks X-tee liides Eesti Maksu- ja Tolliametiga, liidesed erinevate läbipääsusüsteemidega - näiteks Suprema (AS Hansab), Protege (AS G4S), FoxSec (OÜ Hardmeier). TAAVI Palk programm koostab kandeid 37 erineva finantstarkvara formaadis ja on integreeritav erinevate personaliarvestuse tarkvaradega nagu näiteks SAP. Majandustarkavara töötab koos e-arve keskustega, praeguse seisuga Omniva, Fiteki, Telema ja Krediidiinfoga, ning formaate ja liideseid lisandub pidevalt juurde.

https://www.taavi.ee/

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700