Autor: Eliisa Matsalu • 12. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automaks nopitakse kobareelnõust välja

Koalitsioonilepingust võetakse välja automaks
Foto: https://pixabay.com
SDE liige Rainer Vakra teatas oma Facebooki seinal, et koalitsioonilepingust võetakse välja automaks.

„Ametlik kinnitus rahandusministeeriumist. Autod võetakse homme välja. Põhjus on vajadus esitatud ettepanekute ja nendega arvestamise võimaluse analüüsiks, milleks paraku nüüd aega ei ole. Teema juurde tullakse põhjalikumalt tagasi 2017. aasta 1. kvartali jooksul,“ kirjutab Vakra.

Ettepaneku kehtestada sõiduki energiaklassipõhine automaks, et edendada säästvamaid ja jätkusuutlikumaid transpordiviise, tegi koalitsioonilepingusse Eestimaa Looduse Fond. Vakra kirjutab, et idee on mõistlik ja vajalik, kuid tänane esialgne väljatöötatud kava on rutakas.„Keskkonnakomisjoni esimehena toetan, et uute autode ja autode esmaregistreerimise puhul tuleb maksudega suunata elanikke loodussõbralike sõidukite suunas. Seega tuleb hetkel võtta aeg maha ja näidata uut poliitilist kultuuri ning lükata antud küsimus edasi. Teha korralik analüüs ja siis lähtuda juba keskkonna aspektidest,“ kirjutab ta.Koalitsioonileppe kohaselt oli algselt plaan kehtestada sõiduautode registreerimise tasu, millega valitsus lootis riigieelarvesse teenida ligi 14 miljonit eurot lisatulu. Selleks oleks diferentseeritud riigilõiv vastavalt autode CO2 heitmele, et soodustada keskkonnasõbralike sõidukite eelistamist. Idee pälvis rohkelt kriitikat, teiste seas seas soovitas automaksu üle vaadata ka IRL liige, endine majandus- ja peaminister Juhan Parts.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700