Ehitusriskide kindlustamise ABC

Ehitustööde teostamisega seotud riske on võimalik kindlustada ehituse koguriskikindlustusega. See kindlustusliik on oma ülesehituselt nagu lego klotsidest kokkulaotav maja - võimalik on ehitada ühekorruseline hoone, põhjaliku süvenemise korral aga saab vägagi keerulise loss ehitada.

Aastaid tagasi kui ehitasin oma maja, rääkis mu ehitusmees Ats loo, kuidas ühel varasemal ehitusobjektil palus ta oma töölisel käruga ühe ringi ümber poolelioleva maja teha. Mõeldes ise selle all objekti tavapärast koristust. Tööline täitis käsku ja asus ülesannet täitma. Veidi aja pärast uuesti tagasi tulles kiitles tööline, et tegi kohe mitu ringi. Ja kogenud ehitusmehele oli üllatav, et tõepoolest tööline tegigi tühja käruga mõned ringid ümber maja ja arvas sellega ülesande täidetud olevat.

Et ehitusriskide kindlustamisel ei tekiks sama olukord, on oluline õigel ajal läbi analüüsida, millised riskid ehitusprojekti teostamisega on seotud ja millised on võimalikud osapooled, kes võivad kahju kannatada. 

Loetelu riskidest, mida arvestada, saab lugeda Äripäeva uuest veebist: www.haldusuudised.ee SIIN.

Osale arutelus

  • Vaido Laanemets, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad